Stockholm Lighting Company AB

Skapa med Cooledge

Välkommen tillbaka till en spännande höst i ljusvärlden!

"Luminous surfaces" eller lysande ytor på svenska  har länge använts för reklam och kommunikation. Nu finns dock produkter som är så ljusstarka  att lysande ytor  kan användas för ljussättning av både rum och platser. En sådan produkt är Cooledges innovativa ljusark och ljusremsor som ej kräver kylning och enkelt kan fogas samman till nästan vilka former som helst.  

Med ljusarket TILE  kan du  uppnå  ljusflöden på 6000 lm/m2. Du kan självklart dimra produkten och TILE Premium har även variabel färgtemperatur från 2700K till 5700K.

 

En Ljuskrona av Sneakers

Lukas Lighting i Boston hade en idé om att skapa en ljuskrona av sneakers. Ljuset skulle integreras i skons sula och för det krävdes en ljuskälla som kunde anpassas till skons form och krävde mycket lite kylning. Lösnigen blev Cooledges produkt LINE somnärmast kan beskrivas som en ljusremsa på 56 eller 96 mm bredd.

Remsan klipptes till sulans form och placerades i skon som sedan försågs med en genomskinlig sula. LINE är  utformad och konstruerad för  att passa trånga utrymmen och kan trimmas för perfekt passform. Sneaker ljuskronan är ett fantasifullt sätt att tänka ljus och utmanar våra föreställningar om hur en belysningsarmatur kan se ut. 

Acne studio i NY

Svenska Acne hade hittat sitt drömläge i New York men lokalen var en rejäl utmaning. Utrymmet var mörkt och långsmalt med minimalt dagsljusinsläpp. Målet för ljusdesigner Tim Hunt på ARUP var att  få lokalen att kännas större utan att kompromissa med värdefulla kvadratmeter. Skenspottar eller ljuspaneler valdes bort tidigt för att det skulle störa lokalens rena linjer. Istället ville man integrera ljuset så att butiken skulle kännas ljus, öppen och modern.

Lösningen blev lysande väggar som skapades med Cooledge TILE och  frostat glas. Genom att välja ett frostat glas skapades ett jämt ljus med känsla av dagsljus trots att man endast hade ett djup på 50 mm från ljuskälla till glas.

 

Mera dold belsysning

?

 
En annan belysningsteknik vi vill slå ett slag för är det svåröversatta "cove lighting",  som används betydligt mer i andra delar av världen än här i norr. Indirekt ljus skapar en avspänd atmosfär och är ett bra sätt att  lyfta detaljer i arkitekturen. Ecosense är specialister på cove-lighting med  lättinstallerade produkter som finns i en mängd olika styrkor och spridningar och dessutom riktigt bra leveranstider.

 

Tröv - oändlig möjligheter

Armaturen Tröv finns för inom och utomhusbruk och kan väljas med olika spridningar, ljusstyrkor och färgtemperaturer. Gemensamt för dem alla är att de är riktbara och att installationen är  extremt enkel vilket sparar mycket tid för installatören.

Panikbråttom?

 

Ecosense har bland de bästa leveranstiderna på marknaden. En utvald del av sortimentet,  "Quick-ship",  levereras inom 48 timmar. Alla övriga produkter inom 2 veckor. Det är service!