Stockholm Lighting Company AB

Bra blir ännu bättre

I förra veckan fick vi för första gången se Lumenalpha - en helt ny serie downlights och spotlights från Lumenpulse. Och vi är imponerade! Armaturerna är baserade på välkända Alphaleds produkter men flera rejäla förbättringar har gjorts både vad gäller ljuskvalitet, design, energieffektivitet och livslängd. Läs mer om detaljerna nedan och hör av dig till oss så kommer vi och visar dig.

 

Spot on

Lumenalphasortimentet innehåller en riktigt bra 10 gradig ljuskälla. Du har nu möjlighet med samma armatur välja spridningsvinkel från 10 grader till 60 grader. Snyggt och enhetligt.

Jämnt belyst vägg

Den egenutvecklade assymetriska linsen gör att du enkelt kan få en helt jämn wallwash effekt från downlights. Ett avstånd från vägg som motsvarar 25% av takhöjden och ett armaturavstånd på 50% av takhöjden ger en helt jämnt belyst yta.

 

 

 

De 5 familjerna

Lumenalphasortimentet är uppdelat i fem familjer med olika egenskaper och utseende. Inom varje familj väljer du sedan ljusstyrka, CRI, spridning, styrning och tillbehör. För att se hela utbudet klicka här eller kontakta oss på 0851420200.

 

Otrolig livslängd

Alla Lumenalpha produkter har en livslängd beräknad som L70 på otroliga 225 000 timmar. Och detta beräknat vid en omgivningstemperatur 40 grader Celsius för att vara helt på den säkra sidan.  Tittar man istället på L95, dvs endast 5% tapp i ljusflöde, så är livslängden 55 000 timmar.  Underhållsfritt ljus på riktigt!

 

Energieffektivitet

Jämfört med föregångarna Alphaled (Gen 1 i tabellen) så är Lumenalpha (2.0 i tabellen) också betydligt mer energieffektiva, upp till 33% bättre värden beroende på ljusstyrka. Dessutom kan de större armaturerna fås med 4000 lm och 5000 lm ljusstyrka som klara stora takhöjder .

 

Sätt färg på hösten

Lumenalpha Discreet finns även att få i valfri RAL färg. Livslängd L70 225 000 timmar  och alla de andra fördelarna med Lumenalpha ingår också.  Släpp loss din kreativitet och sätt färg på hösten!