Stockholm Lighting Company AB

Smalast i klassen

Lumenbeam har tidigare haft 6x6 grader som smalaste spridning. Genom ett gediget arbete med optiken har man lyckats ta ännu ett steg och lanserar nu en lins som ger en spridning på 4x4 grader: Ljusstyrkan är densamma och armaturen ger 1 Lux på 1000 meters avstånd och 10 lux på 100 meter vilket skapar nya möjligheter när det är svårt att hitta bra placering av strålkastare.

 

 - när du inte vill dra nya kablar 

Lumentalk är en patenterad teknik för att skicka data över strömkablar. Tekniken är enkel att använda, det enda du behöver är armaturer förberedda för Lumentalk samt en sk translater,  en liten låda som översätter din styrsignal till Lumentalk och som placeras före de armaturer du vill styra. Systemet är oberoende av protokoll, din styrsignal kan vara DMX, DALI eller 1-10V. Exemplet ovan är från Bruggebron i Köpenhamn där belysningen uppgraderades till dynamiska LED armaturer utan att några nya kablage behövde användas.

 

Linear spreadlens

Med Lumenpulse linjära spridningslinser får du ännu fler möjligheter att skapa precis den ljusbild du söker. Beroende på vilken grundlins du utgår från kan du skapa spridningar enligt tabellen nedan. Linserna fabriksmonteras och finns som höger eller vänster.

Dim to warm

Dim to Warm gör det enkelt att precis som med glödljus skapa mysiga ombonade miljöer samtidigt som du behåller alla fördelar med LED tekniken. Lumenpulse Dim to Warm fungerar med vanliga fasdimrar men även med DMX och DALI där det i båda fallen bara krävs en kanal. Dim to Warm finns idag för Lumenfacade och Lumenbeam och inom kort llamseras tekniken för hela Lumenalpha sortimentet.

 

Amber

Amber har blvit en populär färg för ljussättning av fasader och broar, bilden ovan är ett bra exempel från Toronto. Amber är en varm, mjuk ton som drar lite åt guld och tillsammans med rött, grönt och blått skapas en större färgpalett med rikare färgtoner. Lumenpulse erbjuder nu RGBA som ett alternativ för samtliga Lumenbeam från storlek M, för Lumenfacade och Lumencove Exterior.