Stockholm Lighting Company AB

Snart är vi där

Det är några dagar  kvar till Light+Building öppnar portarna men vi har redan nu fått tjuvkika på några av nyheterna som presenteras. Några av trenderna vi spanat in är miniatyrisering, lågvoltsskenor med smäckra spotlights och dynamisk belysning med smarta styrsystem. Här kommer några nyheter ni inte får missa!

Vill ni boka en visning i någon av våra leverantörers montrar så maila på Lina@stockholmlighting.se

 

Dynamisk Belysning 1

 

Lumenalpha lanserar inte mindre är fem olika dynamiska varianter på sina downlights, spotlights och cylindrar. Dim To Warm systemen DTWP, 1800K till 3500K, och DTW, 2200K till 2700K, dimras båda med fasdim eller med DALI /DMX över en kanal.

De dynamiska systemen DWWP, 2200K till 3500K, DWW, 2200K till 3000K,  och DWH, 2700K-6500K styrs genom tre kanaler DMX och ger maximal valfrihet.

Lumenpulse Hall 1:1 Monter E:31

 

 

Dynamisk Belysning 2

Soraa har länge tillverkat retrofit LED lampor av mycket bra kvalitet. Ännu har man ej haft någon lampa med variabel färgtemperatur i sortimentet men nu ryktas det om att en sådan med GU 10 sockel kommer att lanseras i Frankfurt. Vi hoppas att rytktet stämmer!

Soraa Hall 4:1 Monter H:50

Dynamisk Belysning 3

 

Intras svävande ring Wave är unik med sin diamater på upp till 8 meter. Nu finns den också med dynamisk vitt i spannet 2700K-4000K.

Intra Hall 3:1 Monter D:20

 

Dynamisk belysning 4

Lutrons DALI dimmer Energy Savr Node (ESN) är certifierad för DALI  2. Förutom att DALI 2 ger en generellt bättre kompabilitet mellan alla systemkomponenter så är en stor fördel att standarden för DALI 2 innefattar standardisering av färgstyrning.

Lutron Hall 4:1 Monter C:61

 

 

Miniatyrisering

Populära Pluriel kommer i en mikroversion med en diameter på endast 31 mm. Liksom tidigare roterbar och vinklingsbar och med 28° eller 53° spridning.

Lumenpulse Hall 1:1 Monter E:21

 

 

Miniatyrisering 2

Lumenfacade Nano har i det närmaste samma möjligheter som Lumenfacade men  har en betydligt mer kompakt form vilket ger smidigare montage och en bättre prisbild.  

Lumenpulse Hall 1:1 Monter E:31

Miniatyrisering 3

Prescision Lightings nya Minipoint system innehåller lättplacerade spotlights med riktigt bra optik i diameterar från 12 mm. 

Prescision Lighting Hall 4:2 Monter A44 

 

Lågvolt skensystem 1

Exenias Track48 finns för infälllt och utanpåliggande montage med Spot 48 och Spot 48 Plus. Aramturerna har Exenias karakteristiska optik med den färgade ringen som gör varje installation personlig.

Lumenpulse Hall 1:1 Monter E:31

 

Lågvolts skensystem2

Lucent lanserar Tube Led Mini med en diamater på 60 mm, ljusflöde på 750 lm och tre olika optiker.  Finns både för skena och som infällde eller ytmonterad monopoint. 

Lucent Hall 4:2 Monter D:04

ewoPhotometric Engine

 

Med ewoPhotometric Engine kan du simulera olika optiska lösningar för ewos LED system. Den kommer finnas i ewos monter och låter dig kombinera olika optiska lösningar och visualiserar sedan ljusbilden i realtid.

ewo Hall 5:0 Monter B:30