Stockholm Lighting Company AB

Rapport från Belgien

Mattias och Johan har varit på utbildning hos Delta Light och är nu fulladdade med kunskap och nya upplevelser. Nedan kan ni läsa om besöket i den lilla staden Kortijk och om deras intryck från Delta Light. Vill du veta mer om Deltalights produkter eller boka en visning kontakta Mattias@stockholmlighting.se (eller ring honom på 08-4049956)

Huvudkontoret ligger i ett industriområde men ur denna vinkel kan den misstas för att vara ett exklusivt spahotell. Anläggningen stod först klar 2006 och har under åren expanderat rejält till att nu omfatta hela 37 500 m2! I skrivandets stund jobbar 250 anställda i byggnaden. Vi har besökt många armaturfabriker men den här tillhör utan tvekan en av våra favoriter!  Efter besöket har vi konstatera att Delta Light kan ljus och de kan design, viktiga kunskaper för en armaturtillverkare med höga ambitioner. Kvalitet i materialval och i ljus genomsyrar verkligen hela företaget och det tummas inte på några parametrar.

 

Optiska illusioner

I en av sina kollektioner arbetar Delta Light med optiska illusioner. Genom armaturens geometriska form och placering av ljuskällan så skapas ett intressant samspel mellan ljus och skuggor. Helheten skapar en optisk illusion som spelar dina ögon ett spratt och gör det klurigt att avgöra armaturens verkliga storlek och djup. En väldigt intressant och häftig kollektion.

Väggarmaturerna Forty och  Fifty är ett bra exempel. Använd din kreativitet och och skapa din egen illusion.

 

Som ett klockspel

Någon som varit trendigt på sistone är att placera armaturer i ett kluster. Detta ger en känsla av slutenhet och intimitet i en miljö som annars skulle upplevas som öppen och kall. Att hänga ett kluster av armaturer vid soffhörnan i en lounge eller i en hotellobby skapar en mysig känsla som sätter atmosfären i rummet. Att göra samma sak ovanför en receptionsdisk ger precis samma resultat. Man kommer närmare den man pratar med och det känns som att ingen annan hör vad man säger.

 

Vizir och Hedra är två produktgrupper bestående nio stycken familjer. Vizir har släta ytor medan Hedra är fasetterad och kantigare.

På bilden ovan hänger ett 30-tal Hedra Ci olika utföranden ovanför Delta Lights receptionsdisk. Hedra C finns i längder från 195mm upp till 1200mm, olika kulörer, färgtemperaturer och spridningsvinklar.