Stockholm Lighting Company AB

Museer, kyrkor och andra historiska byggnader

Runt om i Sverige och världen finns vackra byggnader från olika historiska epoker som bevarats för framtiden och idag inhyser museer, används för religiösa ändamål eller införlivats som en del i stadsbilden. Med modern teknik har vi långt bättre möjligheter att lysa upp och lyfta fram storheten i dessa byggnader till låg energiförbrukning och utan att riskera att det påverkar dem negativt så att vi kan njuta av dem och samtidigt  bevara dem för kommande generationer. Lumenpulse har varit delaktiga i belysningslösningar för många historiska byggnader både i Europa och USA/Kanada. I den nya broschyren Places of Worship, Monuments and Museums finns många fina exempel att inspireras av. Ladda ned den med länken ovan eller maila info@stockholmlighting.se så skickar vi en papperskopia. Bilden ovan visar ett exempel från  University of Deusto

 

Liten och smidig

Lumenfacade Nano är perfekt för att åstadkomma belysning med dold ljuskälla. Liten och smidig men samtidigt med alla de möjligheter som storebror Lumenfacade erbjuder. Femton olika spridningsvinklar, fem fasta färgtemperaturer, två olika dynamiskt vita alternativ samt RGB, RGBW och RGBA som standard. Dessutom många olika infästningar för att passa just din byggnad eller konstruktion. Här kan du läsa mer.

Gör jobbet

 

Museo är en justerbar spot som är speciellt framtagen för placering i kornicher och gesims och ger upp till 9800 lm. Drivdonet sitter i basen av armaturen vilket ger en snygg och enkel installation. Styrbar med DALI, 1-10V eller Pushdim som standard. DMX på förfrågan.

 

Amerikas vagga

I Amerikanska Nationalarkivet, Washington DC, finns "The Rotunda for Charters of Freedom" där bland annat den Amerikanska självständighetsförklaringen och konstitutionen förvaras. Kupolen och väggmålningarna belyses med Lumenbeam Small och Medium med en specialframtagen färgtemperatur på 2850 K.

 

Victoria & Albert

Victoria & Albert Museum i London har ett stort mittskepp som förutom att användas för museets utställningar även används för event under kvällstid. För att kunna skapa olika stämningar i lokalen ville ansvariga ljusdesigners från DHA Design  arbeta med armaturer med direkt vitt ljus och indirekt dynamisk ljus. Valet föll på pendlade Lumenline.

 

Ny familj

Lumenquad finns i två storlekar med vitt eller dynamiskt ljus. Självklart med Lumenpulse alla spridningsvinklar och tillbehör.

 

 

 

 

 

Klassikern

 

 

Klassiska Lumenbeam finns som strålkastare i 5 olika storlekar med vitt eller dynamisk ljus samt som infälld markarmatur.