Stockholm Lighting Company AB

Inget i naturen är ju rakt

När sommaren och ljuset kommer i Norden  händer något med oss människor. Vi blir gladare, mer kreativa och börjar tänka i nya banor. Jobbar du med ljus och känner inspirationen flöda så begränsa dig inte till raka aluminiumprofiler och vita downlights - det finns ju andra möjligheter. Läs också om ewos unika linser som skapar nya möjligheter för gatu och gångbane belysning.

 Wave från Intra är en profil som kan böjas på många sätt, både vertikalt och horisontellt. Bara din fantasi sätter gränserna för hur den kan användas. Wave kan pendlas, monteras dikt tak eller fällas in i rundade väggelement. Och varför inte kombinera bra ljus med levande gröna ljudabsorbenter som i Acousto  Låt dig inspireras av möjligheterna.

 

Naboo spot - Allmänljus och accent i ett

Naboo Spot kombinerar runda former, bra allmänljus och spotlights i samma armatur. Här i grått men finns även i svart,vitt , tegelrött och Cortén. Självklart kommer spotlightsen med Exenias karakteristiska färgade ringar som finns i 8 olika kulörer.

 

Pinko

Pinko är en cylindrisk downlight med runda former och djupt monterad ljuskälla som ger ca 1100 lm. Den kan monteras dikt tak eller pendlas och med sex olika färger på armaturhuset och 9 olika färger på inneringen har du unika möjligheter att hitta just ditt uttryck.

 

Tube - diskret lek med färger

Tube består av en 30 mm glastub som är klar upptill och frostad nedtill. Den övre delen har en lackad insida som finns i sju olika kulörer. Tube finns även för montage i 48V skena för flexibel användning i café eller restaurangmiljöer. 

 

Flygplatsoptik i vardagen

ewo har länge varit ledade inom flygplatsbelysning på grund av sin unika optik. Genom sina egenutvecklade linser och systemet som kombinerar dessa i individuella kombinationer i varje armatur skapas en tydligt avgränsad ljusbild med mycket exakta egenskaper. Nu tar men denna teknik ett steg vidare och gör den tillgänglig även för armaturer tänkta för väg- och cykelbanor

 

Unika linser

Genom att rikta ljuset med trafiken kan ljusflödet  maximeras där det gör nytta samtidigt som bländningen blir minimal. Bilden visar ett urval av ewos linser. Alla ljusfiler finns att ladda ner på www.ewo.com. Vill du veta mer och se prover? Kontakta Rikard@stockholmlighting.se