Feb 2022
Lumenlink Pro

Lumenlink Pro

Lumentalk möjliggör styrning av armaturer utan ny kabeldragning genom att styrsignalen görs om till Lumentalk och sedan skickas ut till armaturen via fasen. Nya Lumenlink Pro klarar inte bara DMX utan även 1-10V eller DALI och signalen kan sedan skickas ut och styra armaturer kopplade på upp till 6 kretsar. Vill du veta mer så titta på Videon

Postat i Styrsystem
Dela   
Okt 2020
Moderna Museet uppgraderar sitt styrsystem

Moderna Museet uppgraderar sitt styrsystem

Moderna Museet i Stockholm har uppgraderat belysning och styrsystem i alla sina utställningslokaler. Syftet har varit skapa en bättre och mer flexibel belysning samtidigt som energiförbrukningen synliggörs och sänks rejält. Med Lutron Quantum System, ett lokalt styrsystem med en central "hjärna", skapas en tydlig överblick över hela belysningsanläggningen och  styrning och driftövervakning blir enkel och intuitiv. Centralt skapas och anpassas scheman och belysningsscener efter verksamheten för tillfälliga utställningar och event. Lokalt placerade paneler ger sedan möjlighet anpassa belysningen i varje rum efter nya och behov.

Se fler bilder

Postat i Styrsystem
Dela   
Nov 2019
Kindred - årets snyggaste kontor

Kindred - årets snyggaste kontor

När Kindred, ett av Europas största spelutvecklingsföretag, inreder ett nytt kontor i Stockholm ska det självklart vara digitala inslag i miljöerna. I lobbyn möts man av en enorm pixelvägg som genom färg och rörelser skapar olika stämningar efter behov. Stockholm Lighting har levererat och programmerat pixelväggen och styrsystem från Pharos Controls. Projektet belönades 2019 med utmärkelsen "Årets snyggaste kontor"

Arkitekt: Studio Sockholm

Ljusdesign: Node Ljusdesign

Elinstalltör: Salléns/Assemblin

Apr 2017
Nytt DMX testverktyg

Nytt DMX testverktyg

DMXcat™är ett enkelt system för test av DMX system som alla som arbetar med DMX system i sin vardag har nytta av. Systemet består av en batteridriven hårdvarumodul samt ett flertal appar som du laddar ned på din telefon via Appstore eller Google Play. DMXcat™ ansluts på lämplig plats i  det DMX system du vill testa  och kommunicerar sedan via Bluetooth ( upp till 20 meter) med din telefon. Du kan fritt röra dig runt och köra tillgängliga appar i din telefon.

Tillgänglig mjukvara

• DMX Controller 
Ett universum med två användarinterface
• Fixture ControllerDMX
För test av armaturer.  Armaturdatabas ingår.
• RDM Controller
App för tvåvägskomunikation för armaturer som har den möjligheten.
• DMX Tester
Du kan testa och justera inställningar för att sända och ta emot  DMX.
• RF Spectrum Analyzer (Android )
Övervakning och visualisering av WiFi närverk
• DIP switch calculator 
En app som förenklar konfigurering av Dip swithar vid adressering
•Ljusmätare (Android)
Kan användas för att ställ ain ljusnivåer för till exempel användning av kamera.

Se fler bilder

Postat i Styrsystem
Dela   
Nov 2016
Hemköp

Hemköp

Hemköp i Skarpnäck har fått en svävande ljuslåda entrén. Det var viktigt att lådan blev så tunn som möjligt samtidigt som de krävdes hög ljusintensitet, en inte helt enkel kombination. Lösningen blev tunna, flexibla LED plattor från Cooledge, en produkt som klarar att sprida ljuset på mycket kort sträcka så att det blir ett jämt fint ljus. Ljusintensiteten styrs trådlöst med Tripak från Lutron

Dec 2015
Lumentalk vinner

Lumentalk vinner" Lux Awards - Controls"

Den nya belysningen i kedjan Nexts butik  i Rugby, Storbritannien, har utsetts till vinnare av Lux Awards Controls Project of the Year 2015. Genom att använda sig av  Lumentalk från Lumenpulse kunde Next- butiken  enkelt installera ett system där enskilda armaturer kan styras och testas och där data om prestanda, förbrukning och förväntad livslängd hela tiden kan följas. 

"Next hade letat efter sätt att minska energiförbrukningen i butikerna, och med Lumentalk  kan de snabbt uppgradera till digitalt styrbara LED-armaturer. Det skapar möjlighet att centralt skapa olika ljusscener under dygnet och att slå av eller minska på belysning som ej behövs.

Lumentalk är en patenterad teknik som använder elnätet som en dubbelriktad bärare för styrdata. Tekniken fungerar oberoende av protokoll, vilket gör den kompatibel med DMX, 0-10V, Dali eller fas styrning. 

"Alla talar om  Internet of Things (IOT) och vilka möjligheterna är. Tja, här har vi en verklig installation - i en miljö som kräver maximal flexibilitet ", säger Simon Morrison, vice ordförande Global Business EMEA på Lumenpulse.

Dec 2015
Designade kraftledningsstolpar lyser upp Göta Kanal

Designade kraftledningsstolpar lyser upp Göta Kanal

Som en del av Svenska kraftnäts nya elförbindelse SydVästlänken har et  antal designade stolpar placerats vid passagen av Göta Kanal och Motala Ström.

Från solnedgången kommer två av stolparna att lysas upp. Klockan 22 sker en övergång till en nattbelysning som består av belysta kraftledningslinor där olika delar av belysningen är synlig i olika riktningar. Ljusdesignen har tagits fram ÅF Lighting med inspiration från platsen och dess praktfulla natur.

– Ambitionen har varit att skapa ett ljus som förändras i enlighet med naturen runt om, därför använder vi färgtonerna från kvällshimlen. Vi hoppas att den nya belysningen ska tillföra något till platsen och de människor som passerar här varje dag, säger Tobias Olsson på ÅF Lighting, som tillsammans med Kai Piippo ligger bakom designen.

- Vår förhoppning är att stolparna ska uppfattas som karakteristiska landmärken och tilltalande inslag i den vackra landskapsbilden vid Göta kanal, både av de som bor i området och de som är genomresande, säger Sverker Ekehage, huvudansvarig för SydVästlänken på Svenska kraftnät

Sep 2015
STHLM BLVD - nyskapande skyltbelysning

STHLM BLVD - nyskapande skyltbelysning

STHLM BLVD har 4 butiker i Stockholm och satsar på ett modernt urval av starka mode- och sportvarumärken. Butikerna förnyas ständigt och ska fungera som en inspirationskälla för kunderna. Idén om förnyelse och kreativitet understryks av hur varumärket STHLM BLVD exponeras i butiksskyltarna. Armaturerna i ljusskyltarna är RGB och färgsättningen av samtliga skyltar kan enkelt ändras via ett webinterface eller via förinställda triggers. Tekniken bakom lösningen är ett  egenutvecklat system vi kallar SLC Jambox. Med Jambox kan du till rimliga kostnader skapa enkla trådlösa eller trådbundna styrsystem som du kontrollerar från din telefon, padda eller dator. Skyltar: Ixi Neon. Vill du veta mer  kontakta Ian@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Styrsystem
Dela   
Mar 2015
Faktoribron Eskilstuna

Faktoribron Eskilstuna

Eskilstuna kommun har satsat på ny belysning på flera platser i staden för att lyfta fram vackra detajer i stadsbilden.  Ljusdesignen på Faktoribron grundar sig i kommunens vision om att lyfta platsens historiska värde. Sedan Eskilstuna blev en industristad på 1600-talet har gevärsfaktori och smedjor med metallförädling och järnbearbetning funnits på platsen invid Faktoribron.  Ljuset under bron i utskoven symboliserar masugnar och den platsspecifika specialarmaturen på bron illustrerar krackelerat järn som glöder. Stockholm Lighting har levererat dynamiska armaturer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos till utskoven under bron.

Ljusdesign Emma Röing, Projektengagemang Elmiljö. Fotograf Johan Jansson

Jul 2014
Narvikshallen - 3 ggr mer ljus och 10 ggr lägre elräkning!

Narvikshallen - 3 ggr mer ljus och 10 ggr lägre elräkning!

Narviks fotbollslag tränar under en stor del av året inomhus i Narvikshallen. Under sommaren då man tränar ute, har man passat på att byta ut belysningen i hallen. Den tidigare belysningen bestod av 90 st 400 W metallhalogenarmaturer och elförbrukningen låg på 36 kW. Efter bytet till 40 st LED armaturer från Digital Lumens ligger förbrukningen på 9,6 kW . Besparingen stannar dock inte där då de nya armaturerna även har inyggda sensorer som dimrar ned ljuset till 20%  när när endast delar av lokalen används och stänger av helt när hallen är tom.  På detta sätt beräknar man spara ytterligare 20-40% av elförbrukningen.  Hur har då ljusmängden påverkats? Jo, den har blivit 3 gånger högre vilket  är till stor glädje för alla fotbollsspelande Narviksbor.

Feb 2013
LumenTalk - lite magi!

LumenTalk - lite magi!

Med smarta Lumentalk™ kan du dimra dina LED-armaturer via befintliga elkablar. Systemet fungerar med 0-10V, DALI eller bakkantsdimmer och du slipper installera signalkablar. Vill du veta mer se filmen eller kontakta oss för en demo.

Dela