Dec 2022
God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År

Tack alla kunder och partners för 2022. Ett år som började i glädje över att få träffa er alla igen utan restriktioner och fortsatte i högt tempo med många spännande och utmanande projekt. Årets julaktivitet resulterade i att ny spännande konst nu pryder kontoret. Har du vägarna förbi så visar vi inte bara snygg belysning utan bjuder även på inspirerande målningar.

Nov 2022
Norrköping Light Festival

Norrköping Light Festival

Den 25 november till 8 januari arrangerar Norrköpings Kommun för 8e gången Norrköping Light Festival. Ett 30-tal ljus konstverktar plats i stadsmiljön och väcker liv i den mörka årstiden. En aktivitet som motiverar en eller flera kvällspromenader runt i staden. Stockholm Lighting sponsrar verket Coexeist med Ivan Wahren som upphovsman. I veckan jobbas det för fullt med hårdvaran.

Okt 2022
Rys och Mys i Varberg

Rys och Mys i Varberg

Varbergs Stadshotell är ett klassiskt svenskt stadshotell byggt 1902. Sedan tidigare varsamt renoverat på insidan och nu även uppgarderat på utsidan med en helt ny fasadbelysning för vardag och fest. Under v 44 lyses fasaden upp med en specialfärg och blir en del av evenemanget Rys&Mys.  Arrangörerna, bland annat Varbergs Energi, Sparbanken och Varbergs kommun,  vill locka ut boende i Varberg med omnejd under höstlovet för att se sin stad i nytt ljus.
Ljusdesign: Sweco
Foto: Carl Martinsson
Armaturer: Lumenpulse
Styrsystem: Pharos

 

Sep 2022
Konsten att välja spotlight

Konsten att välja spotlight

Spot Revo är en helt ny familj av spotlights från Exenia. De fokuserar på högkvalitativ optik och bländskydd med en minimalistisk design. Familjen innehåller 4 olika storlekar med många alternativ för optik och tillbehör vilket gör produkten enkel och flexibel att använda.

Läs mer om Spot Revo och andra spotlights i vår spotlight-guide:

https://www.stockholmlighting.se/spotlights

Aug 2022
ewo is back

ewo is back

Sedan i våras har Stockholm Lighting återupptagit samarbetet med den italienska tillverkaren av utomhusarmaturer ewo efter några års paus. ewo kombinerar på ett fantasiskt sätt kreativ design med djup kunskap om ljus och optik. Deras lösningar för Large Area Lighting används på många av Europas flyplatser, idrottsanläggningar och andra öppna områden med stora krav på höga ljusflöden i kombination med minimal bländning. Samma unika optiska kunnade applicerar de även på sina pollare, stolparmaturer och strålkastare som passar för både offentlig och privat miljö.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2022
Stockholm Design Week

Stockholm Design Week

Måndagen den 5 september drar Stockholm Design Week igång och för första gången sedan 2019 blir det utställningar, event och mingel hos större och mindre företag med inredning och design som gemensam nämnare.  Vi på Stockholm Lighting ordnar ett lunchevent onsdagen den 7 september och ett kvällsevent torsdagen  den 8 september. Båda kommer att vara i vårt Showroom på Norr Mälarstrand och förutom trevligt mingel med tilltugg presenterar vi  nyheter från Delta Light. Läs mer om oss här och glöm inte ladda ner apppen. Där hittar du alla event under veckan.

Aug 2022
Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen hålls i år tisdagen den 6 september på hotell Sign i Stockholm. Nytt för i år är en miniutställing där belysningsföretagen visar en eller två nyheter på temat hållbarhet. Utställningen är gratis att besöka och håller öppet mellan 10 och 13.30. Välkommen att besöka oss antingen du deltar under hela dagen eller bara tittar in för att se utställningen.

Aug 2022
Tillökning i familjen

Tillökning i familjen

Familjen Lumenquad har fått tillökning. Den fyrkantiga varianten av storsäljaren Lumenbeam har funnits i några år nu och har uppskattats av många kunder. Vi har dock saknat lösningar för mindre ljusflöden med samma formspråk fram till nu. Lumenquad Small och Lumenquad Medium är precis som de större armaturerna klassade IP66 och IK10 och kan användas i tuffa och utsatta miljöer. Och urvalet av spridningar, färger och tillbehör är som vanligt unikt stort - det är ju en Lumenpulseprodukt.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2022
Välkommen William

Välkommen William

Vi välkomnar vår nya medarbetare William till Stockholm Lighting. Med 5 års erfarenhet som elektriker, två års studier till Belysningsprojektör och en grym personlighet har William precis det som behövs för att jobba med support till våra kunder. Välkommen i gänget!

Dela   
Jun 2022
Leveranstider från 2 veckor

Leveranstider från 2 veckor

Långa leveranstider och opålitliga transporter har nog många brottats med under senaste året. Därför är vi extra glada att kunna kommunicera att leveranstiderna från våra leverantörer nu är tillbaka på normalnivå och i många fall till och med kortare än för ett år sedan.

Alphaled Downlights:    2-3 veckor

Ecosense wallwashers/grazers: 2 veckor

Delta Light:  3-4 veckor

Intra Lighting.  4-6 veckor

Lumenpulse: 5-7 veckor

 

Dela   
Maj 2022
Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Tiden går fort när man har roligt sägs det och när det gäller vårt samarbete med Lumenpulse stämmer det absolut. Sedan det första projektet 2012 har vi sålt över tiotusen Lumenbeam, Lumenfacade, Lumencove och Lumendome på den skandinaviska marknaden. Det har varit alltifrån järnvägsstationer till konstinstallationer och nästan alltid har vi arbetat med en Ljusdesigner med en stark vision. Det har givit oss en massa erfarenhet och många fina bilder som vi gärna vill dela med oss av. Vi ser fram emot 10 nya år med dessa fina och driftsäkra produktfamiljer som aldrig slutar utvecklas.

Filborna Vattentorn 2021

Ljusdesign: Bertil Göransson

Maj 2022
Nyrenoverat konstverk i Sickla

Nyrenoverat konstverk i Sickla

Verket "Sickla Vatten " av Maria Ängquist Klyvare uppfördes 2012 för Atrium Ljungberg. Inför 10 års dagen renoverades verket och fick ny belysning och nytt ljud.

Armatur :Rubber från Linealight och strip från ProLed.

Styrning: Pharos LPC1

 

Apr 2022
Lumenfacade Nano växer

Lumenfacade Nano växer

Den nätta formen behålls men familjen Lumenfacade växer. Högre ljusflöden, upp till 2400 lm/m, Cri 90+ som standard och en efterlängtad vibrationsklassad variant gör att Lumenfacade Nano nu trots sin formfaktor kan användas i applikationer på broar och fasader där den tidigare inte räckt till. Har du ett projekt som kräver höga ljusflöden men dolda montage så tänk Lumenfacade Nano.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2022
Soliscape får Red Dot Design Award

Soliscape får Red Dot Design Award

Soliscape från Delta Light har fått utmärkelsen Red Dot Award i kategorin "Best of the best". Armaturen bygger på en pendlad profil där linjärt ljus, spotlights och akustiska element i olika färger fästs för att skapa en god arbetsmiljö. Den är inte bara vacker att se på utan skapar också de bästa förutsättningarna på jobbet. Grattis Delta Light!

Dela   
Apr 2022
Vi behöver bli fler

Vi behöver bli fler

Stockholm Lighting växer och vi söker ett nytillskott till kärnan i vår verksamhet, vår innesäljgrupp. Gruppen ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder i olika skeden av kedjan. Gruppen består idag av fyra personer med olika bakgrund och kompetens och det vi nu söker är en person som tillsammans med Erik kan arbeta med ljusberäkningar, armaturförslag och visualiseringar. Vi söker dig som har en gymnasieexamen samt en utbildning inom belysning från Tekniskt Institut eller högskola. Det är en fördel om du har några års erfarenhet från branschen. Företaget utvecklas hela tiden och du har stora möjligheter att själv påverka ditt arbete så vi värdesätter att du är självständig, gillar kundkontakt och vågar ta egna initiativ. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus. Du är placerad på kontoret på Norr Mälarstrand tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfarenhet. Är du intresserad ansök direkt till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 15 april.

Se fler bilder

Dela   
Mar 2022
OptiColor

OptiColor

Med Lumenpulse nya innovativa teknik OpticolorTM skapas  den färg du vill ha bara någon centimeter från ljuskällan. Även med synliga ljuskällor ser du den färgblandning du valt innan ljuset lämnat armaturen. 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2022
OptiColor

OptiColor

Lumenpulse sortiment är genomtänkt, baserat på produktfamiljer och långsiktigt designat. Det är därför inte ofta de lanserar genomgripande nyheter. Men 8 mars händer det! Vi berättar snart mer.

Dela   
Mar 2022
Stötta Ukraina

Stötta Ukraina

Stockholm Lighting skänker 16 000 SEK till UNICEF och hoppas fler inom Belysningsbranschen vill vara med. Det är vårt samhälle, där frihet, rättvisa och demokrati är en självklarhet, som står på spel. Vi måste alla bidra för att detta ska få ett slut vi kan leva med.

Dela   
Feb 2022
Wallenstam - före efter

Wallenstam - före efter

Fastighetsbolaget Wallenstam har under de senaste åren satsat på belysning av fasaderna på sina vackra fastigheter. Under 20/21 var det företagets kronjuveler på Avenyn i Göteborg och i år har turen kommit till Birger Jarlsgatan 64. Av Ljusdesigner Andreas Milsta på White Arkitekter har vi fått denna klassiska makeover bild som tydligt visar vilken skillnad god ljusdesign  kan göra. Armaturer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls.

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Feb 2022
Spela Stockholm Lighting Open i Padel i Åre v 9

Spela Stockholm Lighting Open i Padel i Åre v 9

Ska du till Åre på Sportlovet och gillar Padel? Då tycker jag du ska anmäla dig till Stockholm Lightings Open i Åre Sportcenter fredag den 4e mars. Turneringen spelas i lag med en herr och en damklass och första pris i båda klasserna är en middag för två på Åregården. Anmäl dig i Matchi appen. Välj anläggningen Åre Sportcenter och gå in på aktiviteter i kalendern. Passa även på att kolla in den fina belysningen i anläggningen.

Feb 2022
Lumenlink Pro

Lumenlink Pro

Lumentalk möjliggör styrning av armaturer utan ny kabeldragning genom att styrsignalen görs om till Lumentalk och sedan skickas ut till armaturen via fasen. Nya Lumenlink Pro klarar inte bara DMX utan även 1-10V eller DALI och signalen kan sedan skickas ut och styra armaturer kopplade på upp till 6 kretsar. Vill du veta mer så titta på Videon

Postat i Styrsystem
Dela   
Jan 2022
Entero - en totallösning från Delta Light

Entero - en totallösning från Delta Light

Entero är konstruerad för att du ska ska kunna hålla samma stil genom hela ditt projekt. Armaturen finns flera former, med olika effektnivåer, med en mängd spridningar och med eller utan trim. Alla varianter finns med dim-to-warm, tunable white och dessutom både för interiör och exteriör användning. Med Entero behöver du bara välja armatur en gång. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2022
Filborna Vattentorn

Filborna Vattentorn

Filborna vattentorn byggdes 2018-20 och har designats av Gert Wingårdhs Arkitektkontor. Under 2021 så har platsen även fått belysning för att både synas och kunna brukas under fler av dygnets timmar.

Ljusdesign: Bertil Göransson, Luxera

Armaturer: Lumenbeam Grande RGBW, Lumenbeam XL RGBW

Styrsystem: Pharos Controls

Se fler bilder

Postat i Exteriörprojekt
Dela