Dec 2015
Lumentalk vinner

Lumentalk vinner" Lux Awards - Controls"

Den nya belysningen i kedjan Nexts butik  i Rugby, Storbritannien, har utsetts till vinnare av Lux Awards Controls Project of the Year 2015. Genom att använda sig av  Lumentalk från Lumenpulse kunde Next- butiken  enkelt installera ett system där enskilda armaturer kan styras och testas och där data om prestanda, förbrukning och förväntad livslängd hela tiden kan följas. 

"Next hade letat efter sätt att minska energiförbrukningen i butikerna, och med Lumentalk  kan de snabbt uppgradera till digitalt styrbara LED-armaturer. Det skapar möjlighet att centralt skapa olika ljusscener under dygnet och att slå av eller minska på belysning som ej behövs.

Lumentalk är en patenterad teknik som använder elnätet som en dubbelriktad bärare för styrdata. Tekniken fungerar oberoende av protokoll, vilket gör den kompatibel med DMX, 0-10V, Dali eller fas styrning. 

"Alla talar om  Internet of Things (IOT) och vilka möjligheterna är. Tja, här har vi en verklig installation - i en miljö som kräver maximal flexibilitet ", säger Simon Morrison, vice ordförande Global Business EMEA på Lumenpulse.