Mar 2020
Next Level

Next Level

När inte Light+Building kunde genomföras valde Delta Light att lansera sin nya kollektion digitalt. Nya material, nya former och en forstatt satsning på armaturer som hänger ihop i familjer och skapar en helhet.  Klicka och upptäck kollektionen "Next Level"

 

 

Dela   
Mar 2020
Stockholm Lighting och Covid 19

Stockholm Lighting och Covid 19

Vi vill göra allt vi kan för att minimera riskerna för smittspridning utan att verksamheten stannar av med negativa effekter för de projekt som våra kunder arbetar med. Förutom att hålla god handhygien håller vi nära kontakt med våra levarantörer ute i världen.

Här är läget onsdag 25 mars

Leveranser - Linealight och Exenias fabriker i Italien har stängt för leveranser tom 6 april. Lumenpulse fabrik i Kanada har stängt tom 13/4. . Intra har öppet men aviserar brist på aluminiumprofiler och diffusorer som de köper i Italien från 6 april. Det kan ge förseningar. Övriga leverntörer har produktion och distrubution igång och levererar som vanligt.

Vi arbetar nu för att uppdatera alla kunder som har utestående order som påverkas

Försäljning - Vi genomför i första hand kundmöten och projektmöten via web och våra säljare och kundservice finns tillgängliga via telefon och mail.

Dela   
Mar 2020
Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Intras populära och prisvärda profiler Kalis, Gyon och Minus är nu godkända av Byggvarubedömningen vilket innebär att hela Intras profilprogram nu är godkänt. Profilerna finns utanpåliggande och infällda, i fasta längder och som byggbara system och du kan välja mellan olika effekter beroende på takhöjd och ljuskrav. De görs i flera färgtemperaturer inklusive dynamiska alternativ och styrs med DALI eller 1-10V.

Och bäst av allt, de är mycket enkla att installera. Montage görs utan krångliga verktyg, drivdonen är enkla att byta vid service och LED-modulerna fästs med magnet och kan enkelt bytas om det skulle behövas.  

Läs mer om Kalis här

Läs mer om Minus här

Feb 2020
Uplands banken

Uplands banken

Uplands Enskilda bank vid Stora torget i Uppsala har fått ny fasadbelysning. Stina Marsch på Bjerking har varit Ljusdesigner och har jobbat med projektet i hela 5 år innan allt var på plats. I senaste numret av Ljuskultur beskriver hon arbetet och avslutar med " Det är fantastiskt att en enskild fastighets­ägare har velat göra den här satsningen som bidrar så mycket till en vackrare stad. Min förhoppning är att andra fastighets­ägare ska bli inspirerade och vilja ljussätta fler byggnader runt torget". Vi håller med - vi har många vackra byggnader i våra städer som behöver lyftas fram på samma sätt som Uplandsbanken. Armaturer från Ecosense

Läs hela artikeln här

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Feb 2020
Från och med idag tar vi emot order

Från och med idag tar vi emot order

på vår nya serie downlights från Lumenpulse. "Lumencore" är en energieffektiv och flexibel downlight för alla typer av infällt takmontage inklusive våtrum. Med produktkonfiguratorn väljer du enkelt form, färg, optik, ljusflöde, styrning och eventuella tillbehör. Väl genomtänkt enkelt montage för upp till 40 mm tak och en livslängd 135 000 timmar ( L80B10). Och det bästa av allt - den finns som dim-to-warm och i två olika dynamiskt vita varianter. Se hela sortimentet här

Dela   
Jan 2020
Pin Organic

Pin Organic

Varför är alla downlights runda eller fyrkantiga? Här är äntligen en som inte är det och självklart är det kreativa Exenia som tagit fram produkten Pin Organic. Finns i 9 olika jordnära färger inklusive brons, guld och koppar, flera färgtemperaturer och med separat don för av/på, DALI eller 1-10V. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2020
Stockholm Light & Furniture Fair 2020

Stockholm Light & Furniture Fair 2020

Snart är det dags för årets ljus och designvecka och i år ställer Stockholm Lighting ut tillsammans med Deltalight. Boka in ett besök på Stockholmsmässan i din kalender, i var monter hittar du förutom riktigt snygg belysning även Kombucha från Åre.

Jan 2020
Inte ett, inte två utan hela fyra stycken priser till Intra!

Inte ett, inte två utan hela fyra stycken priser till Intra!

Intra Lighting fick full pott när utmärkelserna vid  2019 års "Good design Chicago Award" presenterades. Priset som delas ut av  "The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design" och "Metropolitan Arts Press Ltd"  är instiftat för att stärka god design och lyfta fram hållbara och väl designade produkter från alla branscher. Kriterierna som värderas är design, nytänkande teknik, form, material, konstruktion, energieffektivitet och miljöhänsyn. De fyra armaturer som belönades var  Random, TrackerVitka and Zoe!

Grattis Intra till ert framgångsrika arbete.

 

Se fler bilder

Dec 2019
Lumenbeam uppgraderar till mer effektiva dioder

Lumenbeam uppgraderar till mer effektiva dioder

Lumenpulse har uppgraderat armaturerna  Lumenbeam Large, Grande och XL med senaste generationens LED teknik. Tredje generationen Lumenbeam behåller samma effekt som tidigare generationen men levererar betydligt med ljus, över 20 000 lm för LBX 4000K 20 grader. Förbättringarna gäller oavsett optik och samtidigt adderas två nya spridningar till familjen, en extra smal spot på 4 grader och en assymetrisk lins på 30 grader. Den 4 gradiga linsen ger en maximal intensitet på över 1169 000 Cd för Lumenbeam XL. Den asymmetriska linsen  ger en extremt jämn ljusbild på nära håll,  minsta avstånd från vägg på 1/8 av höjden. Läs mer om prestandan för de nya armaturerna här eller se hela Lumenbeamprogrammet här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2019
Random och Hexagon - skapa ett annorlunda undertak

Random och Hexagon - skapa ett annorlunda undertak

Varför inte skippa undertaket och pendla profiler i ett kul mönster istället? Genom att pendla profilsystemen Random och Hexagon behåller du känslan av rymd och döljer de installationer som finns i "mörkret" ovanför armaturerna. För att göra det enkelt kan du ladda ned fördefinerade malldokument inklusive CAD-filer som direkt ger dig grundelement till att skapa ditt undertak. Vill du skapa en mer komplex struktur så konkakta oss så hjälper vi dig.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!